wican

Alla inlägg under december 2013

Av Krister Wicander - 18 december 2013 23:37

Nu florerar det mycket på nätet om den nya fackföreningen, spännande!
Och många röster om den "fria" fackföreningen som inte ligger under LO och Socialdemokraterna.
Det är på grund av de "ikke fria" fackföreningarna som det är möjligt att starta fackföreningar, och det var fackföreningarna som startade partiet. Detta för att kunde förändra för sina medlemmar även på det politiska planet.
Ja, detta vet alla. Och förstår att det finns de som är besvikna på sina fackföreningar ibland, men det finns bara ett sätt att förändra fackföreningar och det är inne ifrån. Som medlem. Antingen genom att man stöttar någon att driva de frågor man anser viktiga eller att man själv driver på för sina visioner.

Om inget annat kan ju detta vara något för att vi som jobbat fackligt i organisationen, ska bli bättre på att förklara och informera om vad fackföreningarna står för! För medlemmen, och samhället vi alla lever i. Men i första hand för medlemmens skull.

Av Krister Wicander - 18 december 2013 10:04

Nu närmar sig valet, och påhoppen ökar. - de har inga svar! - de kommer med osanningar!

Det jag anser är viktigast är att man står för sin egen politik och vision för landet! En politik man rakryggad kan stå för.
Anser inte att man ska gå till val i samarbete, det visar bara på att man inte har en fullständig politik själv!

Efter valdagen så anser jag att man såklart kan sammarbeta, och då med de parti man tycker samma i sakfrågor. Som S och FP i vissa skolfrågor.
Gå till Val på Allians låser fast demokratin!

S ska och går till val för egen majoritet, allt annat är ett misslyckande.

Det samma gäller i Vellinge, men inser själv att detta ej kommer bli detta valet men nu är vi på gång

Väl möt
/ Wican

Av Krister Wicander - 17 december 2013 21:54

Debatten kommer varje år, vem får inte vara med i Luciatåget. Vissa skolor förbjuder, andra "rekommenderar". Och sen är det många som är oroliga för att vårt hederliga gamla Svenska Luciatåg ska försvinna. Till alla er vill jag bara informera, att det finns en som ofta glöms bort i alla dessa tåg och debatter. Nämligen Rudolf med röda mullen, stackarn som i många historier blivit utstöt på grund av hur han ser ut, för att han sticker ut.

Då kan jag stolt säga att för ca 20 år sen på en grundskola i Malmö, då var han med. Och för att ni inte ska tror att detta är en påhittad historia kommer bild bevis här under. Anledningen till att jag vet detta är att jag var Rudolf :-)

Då bilderna är väldigt suddiga hoppas jag inte det stör någon övrig som är med på bilden, isåfall hör av er så plockar jag bort bilden.

Av Krister Wicander - 17 december 2013 13:54

När stod framför spegeln och rakade mig precis så märkte jag det, frisören hade gjort gråa slingor! Och jag slapp betala för dem :-) eller så måste det vara kunskapsfärgen som gör sig till känna på mitt unga huvud!
För det är ju inte från man får gråa ögonbryn som det är ett ålders tecken, eller?!?!

När jag precis kommer ur duschen ringer svärmor, och såklart svarar man när svärmor ringer :-) Tanken slog mig när vi pratat färdig, tänk om man råkat svara med "facetime" :-/ vilken nakenchock för svärmor. Kunde blivit lite dålig stämning, haha

Lagom nervös i blicken precis innan födseln av dottern

Av Krister Wicander - 16 december 2013 10:46

Nu är det ju inte inom kort jag kommer att gå på min pappaledighetför dottern, får vänta fram till efter sommaren. Ska bli riktigt trevligt att få vara med i starten av dotterns liv med, tänkte mig 9 månader igen. 9 månader av lek, utflykter, lunchvilan, sångstunden och öppna förskolan.
Det enda jag verkligen inte saknar är alla gnälliga mammor, nu är verkligen inte alla mammor gnälliga. Men blir så jävla trött på de som sitter i sina små grupper av mammor på olika barnaktiviteter och kränker av sig. Är det inte att deras barn gör inte som de vill, bara gråter och vill bara äta så är det ett jävla gnäll på barnens pappor. Det med barnen kan jag köpa till viss del, det är inte alltid en dröm på moln, men deras män.
"Han hjälper inte till", "han jobbar hela tiden", " han hjälper inte till på nätterna" m.m Visste ni inte vem ni skaffa barn med? Kanske skulle lärt känna era karlar innan ni skaffade barnet, eller ännu värre skaffade 2a barnet.

Aja, jag har haft turen att de mammor jag umgåtts med har inte varit som ovanstående. Fast vet ju inte vad sambon säger om mig när jag inte är med ;-)

Nu blir det Nicke nyfiken :-)

Av Krister Wicander - 15 december 2013 12:13

Använde endast mobilen 2 ggr igår, och då va det för att ringa och skicka sms! Varken blogga eller fb! Skönt att slippa stressmomentet :-) bara vara med barnen och fick även trevligt besök på fika.

Idag blir det både pannkaks och pepparkaks bak! Och en wirre till dady ikväll

Grabben lär sig diska :-) blev mycket vatten både i vasken och på golvet

Väldigt koncentrerad :-)

Min dvdbox kompis

Av Krister Wicander - 15 december 2013 10:56

Då har vi börjat resan tillbaka till rutinerna, nu är det slut på sovmorgon fram till halv tio. Hela dagen går ju! Och kvällstid, även kallat dvdbox tid, är lugnet total så har snart sett första två säsongerna.
Nu är det bara sambon som ska sova med, då varje gång jag lämnar över från mitt "pass" så vaknar hon och somnar dåligt om!

Aja, det är väl så att bli 2 barnsförälder!!!

Vill även skicka en stor grattis hälsning till Per Perra Jansson :-)

Min kompis

Av Krister Wicander - 13 december 2013 20:45

Känner stress, svettningar och enorm press. En tung börda på mina axlar att min mening når ut, att ingen ska behöva gå i ovisshet om vad mitt nästa ska bli!

Nja inte riktigt. Men min sambo verkar tro att så mina tankar kring bloggen är :-) bloggen är ju för att sambon ska slippa lyssna på mitt babbel om det ena än det andra. Men tror hon tycker det är lite kul ändå och kan kanske kanske erkänna att det är en lite tvångstanke som gör att jag kollar besöks statistiken "ibland".

Så nu smygbloggar jag innan jag går ner efter nattningen ;-)

Är man snäll kanske man blir bjuden på en whiskey från skåpet :-)

Presentation


Pappaledig fullmäktigeledigmot

Vem är jag?

Privat

Privat är jag en sambo med två barn och två hundar, boende i 70tals villa och 2 bilar. Grabben är 3 år och dottern under året, och hundarna 4 och 6 år. Sambons ålder vet jag inte om den är hemlig men vi är lika gamla ;-)

 

Yrkeslivet

När jag inte är pappaledig jobbar jag som rörläggare, och på företaget jag är anställd på har jag även fått förtroendet att vara fackligförtroendevald. Och detta uppdraget har jag lokalt,regionalt, division och centralt.

Har även fått förtroendet av min organisation att vara Fackligpolitiskt ansvarig i Byggnads Skåne.

 

Politiskt

Sitter som adjungerad i Vellinge Socialdemokraternas Styrelse. Sitter även efter årets val som ordinarie i Kommunfullmäktige iVellinge.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Besöksstatistik

Omröstning

Nöjda med valresultatet?
 Ja
 Nej

Ovido - Quiz & Flashcards